En genomtänkt 404 sida ökar konverteringen i din ehandel

Kanske mer kul än genomtänkt?

En 404 sida är den sidan som visas för besökaren när en sida inte finns på servern, typ hoppsan den här sidan är borta. En sak är väl att landa på en tråkig 404 om man surfat runt ett slag på en sajt men om man kommer direkt utifrån på en extern länk och landar på en tråkig, intetsägande 404 så lämnar så blir nog de flesta ganska irriterade och lämnar sajten direkt. För en ehandlare är det en katastrof, en förlorad intäkt. Därför gäller det att ha en genomtänkt 404 sida som får kunden att förlåta missen, stanna kvar på sajten och fortsätta att leta eller handla.

Det här är egentligen inget som jag har funderat på så mycket tidigare men efter att ha läst Fredrik Lennströms bloggpost Exempel på 404 sidor började fundera på hur vår egen 404 sida ser ut och vilket intryck den ger besökaren när den visas i vår butik. Det var sen ett ganska enkelt beslut att göra om den… (skäms).

Så efter att ha granskat vår gamla, tråkiga och osäljande 404 sida gjorde jag en istället en helt ny som förhoppningsvis är lite roligare och lite mer säljande.  Det viktiga tror jag att man har funderat igenom vad det är man vill uppnå med sin 404. Olika sajter har olika behov. Min målsättning med vår 404 är att med glimten i ögat försöka vända något negativt till något positivt och förhoppningsvis få kunden att kontakta oss eftersom 9 av 10 som kontaktar oss faktiskt köper något. Hjälpta kunder är nöjda kunder, nöjda kunder handlar. Nyfiken på hur vår nya 404 ser ut? Kolla här.

Vill du veta mer om 404 sidor så läs gärna Conversionista anpassad 404, Google skapa användbara 404 sidor och Techspot 15 roliga ock kreativa 404 sidor

Hur ser din 404 ut?

 

Uppdatering: Fredrik Lennström påpekade fint för mig att din 404 ska inte bara visas på trasiga internlänkar utan givetvis även på rena felskrivningar i adressen. Tydligen blir det två olika typer av serverfel rent tekniskt men det ska givetvis resultera i samma sak oavsett fel – visning av din säljande 404. Det hade jag helt missat teknisk novis som jag är. Jag får be någon smartskalle fixa det åt mig 🙂  Tack Fredrik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: