Gör jag bara 1/3 felbeslut så är jag väldigt nöjd

Intervju med Jonas Hombert om Jaycut och Entreprenörskap från en tweetup i regi av Christian Rudolf från Disruptive och Per Sahlqvist från Brandeye.

Myten om entreprenören är att han en är en ensam stark person som för flera år sedan fick en vision och nu med egen kraft, själv driver idéen från A till B mot en framgångsrik lansering. Sanningen är att det oftast är en grupp individer som kompletterar varandra, en grupp som förändras liksom affärsmodellen och att man ofta är väldigt nära att gå under innan man får ett genombrott.

Det finns tre gemensamma, kännetecknande drag för entreprenörer:

 1. Resistens mot beslutsparalysering. Personer som är entreprenörer börjar fatta beslut och tar sig framåt.
 2. Acceptans för felbeslut. Personer som är entreprenörer vågar göra fel. ”Gör jag bara 1/3 felsbeslut så är jag väldigt nöjd.”
 3. GSD- Get Shit Done. Entreprenörer snackar inte, de gör. ”Det är faktiskt bara att ta steget ut och pröva.”

Den eller de rekryteringskonsulter som kallat den här snubben för oanställningbar borde antingen sparka sig själva eller byta uppdragsgivare.

 

Gillade du det här? Läs gärna mina bloggposter om ehandel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!
 • Rudolf

  hehehe, jag tror faktikst det är ett bekymmer att ha entreprenörer anställda. Deras mindset är ofta väldigt annorlunda än de som är anställda hela livet. Det är inte bara för företaget det är ett problem, som entreprenör kan man fort bli utmattningsdepressiv av att vara anställd.

  Sedan kan man fråga sig om det verkligen borde vara så? Är det friskt med företagskulturer där entreprenörskap är en egenskap som inte funkar. Nä, tror jag!

 • Pingback: Tweets that mention Gör jag bara 1/3 felbeslut så är jag väldigt nöjd -- Topsy.com

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Nä, företagskultur där entreprenörskap inte funkar är inte friskt. Tyvärr är det nog så i många företag där det ofta råder mer förvaltarmentalitet än utvecklarmentalitet, ”gunga inte båten, vi kan ju bli blöta”. Råkar man då ”felrekrytera” och får in en galning utan begränsningar (läs entreprenör) tröttnar både galningen och ledningen efter ett tag. Tyvärr. De företag som vågar släppa loss galningen har mycket att vinna även om det kan kosta en del under resans gång. /P

 • Pingback: Entreprenörskollen tisdag

Previous post:

Next post: