Ingen annan kan ta Sverigedemokraterna på allvar – det måste Du göra!

Den här posten handlar inte om ehandel.

”sverigedemokraterna"

Sverigedemokraterna har på senare år etablerat sig som ett ”riktigt” parti, ett politiskt alternativ, som vilket annat parti som helst till valet 2010. Jimmy Åkesson har bantat, skaffat sig nya glasögon, mörk kostym och diskreta slipsar. Borta är stammandet, de rodnande kinderna och den irrande blicken som präglade hans tidiga framträdanden i massmedia. Han har fått skinn på näsan, råg i ryggen, pengar i partikassan coh fler medarbetare. Han ser ut och talar nu som vilken engagerad politiker som helst. Acceptera de demokratiska spelreglerna och inse att det finns folk som kan tänka sig att rösta på Jimmys pågar. Sverigedemokraterna are here to stay – like it or not!

Sverigedemokraterna ses dock fortfarande av gemene man som ett enfrågeparti – invandrarfrågan. Men genom att ständigt förminska Sverigedemokraterna till ett enfrågeparti tas fokus bort från andra viktiga politiska frågor som partiet måst ta ställning till inför valet. De enda som tjänar på att all diskussion bara fokuserar på invandrarfrågan är just Sverigedemokraterna. Var står de i alla andra viktiga politiska frågor? Massmedia tror att vi väljare är dumma i huvudet och inte förmår att ta ställning i andra frågor är invandrarfrågan. Inte någon har har ännu, varken på lokalt eller nationellt plan, seriöst lyft fram några andra frågor än invandrarfrågan. Tänk efter själv – har du någon gång läst en artikel om Sverigedemokarterna som INTE berörde invandrarfrågan? Massmedia har gjort sig till någon slags högljudda enfrågemegafoner som ska skydda oss stackars medborgare från de ondsinta Sverigedemokraterna. Läs Aftonbladet för vi tar Sverigedemokraterna på allvar så slipper du göra det… Jan Helin, det är dags att vakna och inse att du håller på att bli lurad av Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraterna kommer aldrig att kunna komma till makten om de inte har ett riktigt politiskt program. Inget parti kan år 2010 överleva som en enpartifråga om de tvingas ut i rampljuset. Att tro något annat är att underskatta de svenska väljarna, även de som kan tänkas rösta på Sverigedemokraterna. Vem vill ”bli av med invandrarna” om man inte har ett jobb att gå till, en skola som fungerar eller äldreomsorg värd namnet. Ingen! Men så länge ingen lyfter fram andra frågor än invandrarfrågan så kommer ingen av Sverigedemokraternas potentiella väljare att behöva ta ställning till något annat än ja eller nej till invandringen.

Ansvaret för om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen 2010 så börjar här och nu och det börjar hos Dig. Det går inte längre att Du går runt och säger ”att nu måste vi börja ta Sverigedemokraterna på allvar”. Hur skulle det vara om Du istället började ta dina demokratiska skyldigheter på allvar och satte dig in i vad Sverigedemokraterna egentligen står för och vad de vill åstadkomma politiskt?

Om alla tänker att någon annan ska ta Sverigedemokraterna på allvar, ja jag skiter ju i politiken – eller ja jag vet ju ändå vad jag ska rösta på, så kommer Sverigedemokraterna att komma in i riksdagen 2010, sen kan Mona, Fredrik och vi vanliga medborgare tycka vad vi vill om det. Då står vi kanske där med ett parti som ska vara med och styra landet utan att ha en klar, och hos folket förankrad, plan. Demokrati kallas det. Men demokrati är inte bara rättigheter utan också skyldigheter. Skyldighet att ta ansvar för sin frihet. Den skyldigheten har vi till alla de människor som genom århundraden kämpat och dött för att just du och jag själva ska ha rätt att bestämma hur detta land ska styras. (Ironiskt nog så är vår flagga, den symbol som allahanda antidemokratiska rörelser gärna kidnappar, den yttersta symbolen för vårt självbestämmande och en ständig påminnelse om just våra demokratiska skyldigheter).

Du måste själv se till att möta frågorna och samtalen på din arbetsplats, i fotbollslaget eller på släktkalaset. Ingen annan kan ta Sverigedemokraterna på allvar – det måste du göra. Vet du var Sverigedemokraterna står i dina politiska hjärtefrågor? Var står de i frågorna om EU, abort, försvaret, homo- och adoptionsfrågan, barn- och äldreomsorgsfrågorna och till sist men inte minst i frågorna om företagande och skatter? Om du inte vet det så ta reda på det.

Besök Sverigedemokraterna hemsida nu och läs, för där står nämligen svaret på frågan som alla ställer sig – kommer de in i riksdagen år 2010 eller inte? Där finns svaret!

http://www.sverigedemokraterna.se/

Uppdatering 2010-05-05

Kolla även in den andra sidan av saken på http://www.sverigedemokraterna.de

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!
 • nikkelindqvist

  Bra text Peter! Just så är det. Det är otroligt viktigt att vi alla skapar oss en uppfattning om Sverigedemokraterna på samma sätt som vi har skapat oss en uppfattning om de andra partierna.

  Och det är i de vanliga samtalen vi måste börja, för det är där som vardagsrasismen växer fram. (Tänker återigen på Olof Palmes fantastiska tal från 1965: http://www.lindqvist.com/vi-ar-mitt-i-framtiden… )

  Men vi måste också lära oss att bemöta de som redan har tagit ställning för Sverigedemokraterna och det är otroligt svårt eftersom de har skaffat sig ett helt eget språkbruk som man först måste slå sig igenom. Därefter återkommer samma argument med statistik som har en liten, liten förankring någonstans men som har misstolkats så till den milda grad, och ofta ställs mot helt fabricerad statistik.

  Det är därför jag på sistone har länkat till http://www.sverigedemokraterna.de istället. För vi behöver också bli fler som vågar möta sverigedemokraterna även på deras egna arenor och i deras egna frågor.

 • uncleBobSwe

  Hej Nikke!
  Med ”eget språkbruk” menar du ….. Vad???????.

  Möjligen hakar du upp dig på mitt användande av Martin Kleinhubers namn. Det är inget eget språkbruk för Sd, om du trodde det. Du visste ju inte vad en ”Kleinhubare” var när jag tyckte du hade samma idiotlogik och sunkiga moral som bygger på att ”trolla” och att konsekvent ljuga och skapa sockpuppets. En viss ”Martin Kleinhuber” har satt i system att skapa hundratals nya användarkonton med Sverigedemokraters namn och annan.

  NAMNSNYLTNING. Det sker i stort sett på de flesta större nätforum som YouTube, Flashback, MySpace, Facebook m.fl.

  ”Att kidnappa en identitet” har jag sett att det kallas för, Men du som är expert borde väl veta vad den juridiska termen är?
  Sen kan han börja ”trolla” och påstå att ”Jimmie Åkesson stampar ihjäl kattungar före frukost”. Det är en typisk ”Kleinhubare” dvs en person som drabbats av Sd-fobi.

  Enligt dig så har du övertagit det ”jobb” han hade innan?
  Ni har ju samma schizofrena syn på lag och ordning, Du tyckte tidigare i dagarna att namnsnyltning (renommésnyltande) var okej, så länge det bara drabbar SD. Men drabbar det dig själv tycker du det är ”brottsligt”. Nu har jag varken tid, lust eller kunskap för att hacka skiten ur dina tråkiga nördsidor. Men jag känner lite folk som känner några andra som kan jävlas riktigt smutsigt med dig. Kom nu inte och yra om ”hot” eller bristfälliga argument.

  Jag vill bara få dig att tänka på Jesu ord; ”Vända på kuttingen” s.a.s

  ”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger”
  Sen kan man fundera på vad den svenska översättningen till ”what´s goes around comes around”, skulle vara’: ”Svinhugg går igen”, möjligen?

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Det som förvånar mig mest i debatten om SD:s varande är att deras anhängare likt personen som kallar sig uncleBobSwe gömmer sig och vill vara anonyma. Hur tro de att de ska kunna vinna intresse och legimitet genom att bete sig som bankrånare eller palestinska stenkastare? Det allra viktigaste är att tvinga fram dem i ljuset och mitt i vardagen bemöta dem för dom finns mitt ibland oss, oftast där man minst anar det.

  Jag kommer nu oxå att börja länka till http://sverigedemokraterna.de och hoppas att fler gör det /Peter

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Hej uncleBobSweden, jag skulle gärna lyssna till vad du har att säga men har svårt att ta dig och det du företräder på allvar när du inte vågar framträda med din riktiga person.

  Javisst du har all rätt att vara sur på de som ”namnnappat” SD:s namn med domänen http://www.sverigedemokraterna.de men släpp det och fokusera på er politik inför valet istället. Var står ni i frågorna om EU, abort, försvaret, homo- och adoptionsfrågan, barn- och äldreomsorgsfrågorna och i frågorna om företagande och skatter? Hur ska er politik ge fler jobb och bättre välfärd? Det det som vi som inte är SD:are vill veta och diskutera i ett öppet och demokratiskt samhälle. Inte hålla på och tjafsa med en massa anomyna idioter på nätet som hotar och trakasserar personer som bara nyttjar sina demokratiska rättigheter.

  Avslutningsvis måste jag oxå ställa frågan, är inte uttrycket ”jag känner lite folk som känner några andra som kan jävlas riktigt smutsigt med dig” ett (förtäckt) hot? I min värld och i de flesta andras värld är det nog det men kanske inte i SD:s värld?

  /Peter Höjman

 • Pingback: Sverigedemokraterna.de etta på Google

 • uncleBobSwe

  Ursäkta den bristfälliga adresseringen av mitt inlägg. Det är i huvudsak riktat @nikkelindqvist. Jag skulle hemskt gärna vilja slippa anonymiteten. Om jag vågade.

  Inte bryr jag mig ett dyft för egen del, men båda mina barn har blivit hotade och min son har en fraktur vid okbenet i ansiktet efter att ha överfallits och utsatts för slag och sparkar av maskerade ynglingar. Polisen lade ner utredningen med motiveringen ”spaningsuppslag saknas”.

  Månaden före hade jag en insändare i eget namn om Sd i Landskrona där jag gratulerade Sd till valresultatet på kommunal nivå. Inte så bra tänkt, kanske,
  Som du säkert vet fick Sd drygt 23%. Vad tror du själv anledningen är?

  Demokratibegreppet för oss Sverigedemokrater är i många fall urvattnat och yttrandefriheten kraftigt hotad. Är du verkligen helt omedveten om detta faktum?

  Jag tänker inte gå i polemik med dig för att övertyga dig om förträffligheten i Sd´s argument. Men jag kan försäkra dig om att partiet har mognat, har bättre organisation och ett i stort sett heltäckande partiprogram. Därför tror jag att vi kommer in i Riksdagen. Det är en logisk följd av det politiska vanstyre som Sverige utsatts för under decennier.

  Det jag vänder mig emot i min skriftväxling med nikke är de metoder som använts för att sonika lägga beslag på ett inarbetat varumärke med den klart uttalade intentionen att sänka Sverigedemokraternas ranking på Google. I min värld är detta ett tecken på ett fegt och bedrägligt beteende. Att nikke är insyltad tvivlar jag inte en sekund på.

  Tycker du som Nikke att detta renommésnyltande är moraliskt försvarbart? Den tönten ställer sig bakom namnnappandet som ”affärsidé” och tror att det skall leda till fördjupad dialog med Sd-väljare. Något som jag bara hyser det yttersta förakt för. Dessutom skriver nikke en massa strunt som han inte har belägg för. Ta tex meningen ”ofta ställs mot helt fabricerad statistik”

  Naturligtvis klarar inte nikke av att exemplifiera vad som menas med ”fabricerad statistik”. Dessutom så länkar han till sina egna texter som får vara ett subsitut för verkliga fakta. Dessutom verkar han länka till .de domänen som en spamrobot på ecstasy.

  Slutligen så kan vi ta det politiska dividerandet på exilen.eu, där jag gärna bemöter dina inlägg. Det verkar lite meningslöst att göra inlägg som endast läses av din begränsade läsekrets.

 • nikkelindqvist

  Jag begriper mig verkligen inte på din debatteknik. Du diskuterade med Deeped (Niclas Strandh) på min blogg på lindqvist.com, och där han hade invändningar mot din användning av ordet namnsnyltning. Men du svarar inte honom utan börjar från ingenstans en ny diskussion på en annan blogg?

  Och i nästa nu hänvisar du till en diskussion som du för några dagar sedan hade med Peter Forsman på internetsweden.se. Det tog mig väldigt lång stund att förstå vad du menade med att jag hade övertagit någons jobb.

  Du framstår som oerhört förvirrad som inte håller reda på var samtalen pågår eller vem du pratar med.

  Nu kom det ytterligare hot som jag har väntat på och jag kommer att gå vidare med det.

  Peter (nolingo) – Det skulle vara guld om du kunde vidarebefordra, eller åtminstone spara DisQus-mailet som innehåller uncleBobSwes hot.

 • nikkelindqvist

  Jag kan expemplifiera i mängder. Men jag pratar inte med människor som hotar mig.

  Som sagt Peter. Spara gärna alla mail i de här kommentarerna.

 • uncleBobSwe

  Men nu är du så där konspiratorisk igen Nikke. Bloggosfären är stor och liksom du gillar jag att röra på mig. Varför skulle jag göda din blogg? Det finns ju plenty, men inte fler än att man kan upplysa din bekantskapskrets lite vad du sysslat med på sistone.
  Jag har ju aldrig hotat dig. Kan du inte vara snäll att delge oss andra vari detta ”hotet” bestått? Nej det kunde du förstås inte. Är det din lilla hemlighet?

  Fan vad lik Kleinhuber du är i din enbarmliga debatteknik förresten. Som om ni vore siemasiska tvillingar med Sd-fobi, fullt utvecklad paranoia och tvångstankar. Är det inte lite konstigt tycker du?

 • nikkelindqvist

  Jag ser det som ett öppet hot och jag tar det på allvar.

  Nu till viktigare saker.

  Du skrev en väldigt seriöst syftande bloggpost om att du vill föra samtalet. Den var bra, men du ser ju vad som händer. Sverigedemokraterna är ofta väldigt svåra att samtala med, eftersom de inte är vana vid någonting annat än totalt mothugg eller totalt medhåll.

  Det finns ingen pluralism i deras sinnevärld. Lika lite som i det likriktade samhälle som de drömmer om.

  Fantastiskt att se hur de väljer bort debatten så fort det bränner till. Först söker de upp andras texter och inleder någon sorts debatt (även om man inte kan kalla det som uncleBobSwe håller på med för debatt).

  Det var alltså meningslöst att prata med dig och din begränsade krets. Och det här är partiet som tror sig vara bäst på sociala medier?

 • http://deepedition.com deeped

  Men det är lite ologiskt att du väljer att adressera Nikke på en helt annan blogg som första kommentar. Om du nu är en så seriös reklamare så undrar jag hur du tänker då när det gäller målgrupper mm. Om du ska prata med unga kvinnor så sätter du in en annons i en tidning för antika bilar?

 • http://jockelarsson.blogspot.com Joakim Larsson

  Viljan att vara anonym är nog för mångas del grundad i rädslan för att råka illa ut på arbetsplatsen eller gatan. Det finns dock gott om offentliga företrädare för partiet. Hyggligt av dig för övrigt att länka till både vår partisida och den tyska sidan.

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Hej Jocke, jag kan inget annat än beklaga att det är på det sättet. Tycker att det är en självklar rätt för alla att få säga sin åsikt utan att behöva riskera hot eller våld, rasist eller icke rasist. Endast genom en öppen dialog och debatt kan vi bygga ett demokratiskt samhälle.

  Jag gillar inte SD och era åsikter men jag är beredd att slåss för er rätt att öppet och ohotat få uttrycka dem. Men en förutsättning för det är att ni framträder omaskerade. Att som uncleBobSweden uppträda maskerat och hota sina meningsmotståndare stärker inte svenska folkets stöd för SD att få verka i en demokrati /P

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Jag kan inget annat än att beklaga om du och din familj har drabbats av våld för din politiska åsikt skull. Jag tar absolut avstånd från det. Men du kan inte förvänta dig att bli respekterad och tagen på allvar så länge du gömmer dig bakom en mask och när du själv hotar din meningsmotståndare. Tror mig veta vem du är och om du är den jag tror så är du ju redan en offentlig person. Varför då gömma sig? Träd fram och stå upp för dina åsikter eller sitt ner och var tyst, du kan inte göra både och.

  Undrar lite oxå över vad du menar med ”ett i stort sett heltäckande partiprogram”? Det är väl defintionen på att köpa grisen i säcken om man röstar på SD? För övrigt anser jag att länka till sajter som http://sverigedemokraterna.de är en demokratisk rättighet, inte heller är det ett lagbrott.

  /Peter Höjman

 • uncleBobSwe

  Jag riktade min text till nicke eftersom han var här och ägnade sig åt ”socialt bloggande”.
  Det är väl inte konstigare än om jag träffat honom IRL på NK? Eller har ni ”SEO-experter” infört någon ny regel att man inte får yttra sig på vissa bloggar?

  Du (Deeped) är givetvis välkommen att kommentera var jag ”hotat” honom (Nicke). '
  Jag ser det mest som ett billigt svepskäl för att undvika svara på mina frågor om varför en anonym fulbloggare som snyltar på Sd´s varumärke kan anses vara seriös, men inte jag. Att jag inte har för avsikt att diskutera några politiska ställningstagande på denna blogg är likaså ett medvetet val. Politik är ni välkomna att diskutera på exilen.eu

  Där finns det folk som har något innanför pannbenet när det gäller medvetenheten om politisk realism. Dessutom är Sven-Olof Sällström nyligen inbjuden. Dyker han upp så får ni gärna ställa intelligenta frågor till honom. Han kan partiprogrammet utantill.

  Så jag tror ni båda förstår mitt ställningstagande bättre om ni funderar på talesättet ”What goes around, comes around”. Viss elementär slutledningsförmåga trodde jag var ett minimikrav för att tas på allvar. Även det ett medvetet val.

  Precis lika medvetet som att inte ge ”nicke” någon uppmärksmhet på sin egen blogg. Allvarligt talat är väl den bara ett sätt att få ökad trafik med massor av länkar till sig själv och en massa ointressanta typer i en avkrok av bloggosfären (En begränsad krets som driver en sektliknande och självspeglande verksamhet.

  Det blir ganska förutsägbart vad som kommer att ske härnäst, eftersom man är så otroligt fixerad vid snuttefilten ”sökmotoroptimering” och blundar för allt som inte följer denna mall. Ett bra exempel på hans partiskhet är ju hans rekommendation av ”Politometern” som helt sonika väljer bort Sd för att man ”inte gillar deras budskap”.

  Naturligtvis kan sådant inte anses seriöst. Så till nikke kan jag bara försäkra att den enda ”repressalie” han kan vänta sig från min sida är ett antal obekväma frågor om hans insyltning i den där snyltar-domänen. Men då är det ju bekvämt att plötsligt ”känna sig lite underförstått hotad” av att någon granskar hans förhavanden. Något ”hot” existerar nämligen inte, vilket bevisas av Nikkes oförmåga att belägga sitt påstående.
  Är detta piratpartiets expert/stjärnskott på sociala medier? I think not.

  På exilen.eu brukar det dyka upp några kaxiga piratpartister och skrika RASIST. Ganska asocialt om jag skall ge ett personligt omdöme. Snacka om enfrågeparti utan politisk grund.
  Visa nu istället vad ni går för och acceptera min inbjudan. Så väldigt fina i kanten kan ni väl inte vara så att ni bara diskuterar med medlemmarna i klubben för inbördes beundran?

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Shit Bob, lägg mer kraft på att argumentera för din politik och mindre på att dissa enstaka meningsmotståndare. Personliga påhopp bara för att någon länkar till http://www.sverigedemokraterna.de är både tråkigt och tröttsamt och dessutom orättvist när du anonym…

  Tycker mig se i ett tidigare inlägg att du skrivit ”jag känner lite folk som känner några andra som kan jävlas riktigt smutsigt med dig”. Är det inte du som skrivit det eller är det nån annan farbror bob och är det inte ett hot så är jag Kalle Anka!

  /Peter Höjman

 • http://jockelarsson.blogspot.com Joakim Larsson

  Själv tycker jag att så länge någon inte plockar fram intyg på att man är officiellt utsedd partiföreträdare i den här frågan så får var och en stå för sina egna åsikter. Jag låtsas inte att jag står för någon annans åsikter än mina egna i den här diskussionen, trots att jag är offentlig sverigedemokrat.

 • http://deepedition.com deeped

  Jag är mig veterligen ingen SEO-expert heller. Du snurrar runt runt och anklagar folk lite vilt skulle jag vilja påstå. Jag har varit inne på exilen och väljer att inte uttala mig om den intellektuella nivån eftersom det säkert skulle innebära att jag blev anklagad för att jämföra SDare med personer som inte kan hjälpa sitt handikapp. Själv har jag aldrig sagt att du hotat honom – var har du fått det ifrån? Klarar du inte av att diskutera med flera personer samtidigt? När det gäller politisk realism så är det en intressant fråga: själv har jag närstuderat hur SD klarat av det hemma i min kommun och ptjaa… sådär skulle jag vilja påstå.
  För övrigt väljer du själv att inte besvara eller försöka att hantera det faktum att du uppenbarligen har rätt lite på fötterna när det gäller eventuellt varumärkesintrång respektive renommésnyltning – trist: det är den fråga jag tycker är intressant.
  Vad Nikke väljer att göra får stå för honom – när det gäller idén med sverigedemokraterna.de är jag lite mer skeptisk faktiskt. Det är något som du missat eller skiter i eftersom du i ditt huvud är den enda som har Det Rätta Svaret och Den Slutgiltiga Lösningen. Inte oväntat i ett parti som erat.

 • uncleBobSwe

  Med anledning av att ni promotar en anonym snubbe som startat en fulblogg mot Sd så skrev jag till Nikke:

  ”Nu har jag varken tid, lust eller kunskap för att hacka skiten ur dina tråkiga nördsidor. Men jag känner lite folk som känner några andra som kan jävlas riktigt smutsigt med dig. Kom nu inte och yra om ”hot” eller bristfälliga argument”.

  Om man läser innantill, utan att rycka citatet ur sitt sammanhang, så innebär det att jag KANSKE drar igång en liknande förtalskampanj med SAMMA metoder som ni så tydligt underblåser. Det kunde KANSKE locka någon som vill att nikke skall få smaka sin egen medicin? Inte så svårt va?

  Varför är detta speglade beteende nu plötsligt så negativt?. Snyltarsajten.de var det ju inte?
  Det luktar hyckleri och billiga piratpartister.

  ”WHAT GOES AROUND COMES AROUND”
  Page of Karma

 • http://deepedition.com deeped

  ”Ni”? Du är onekligen av den mycket paranoida sorten. Vilka är ”ni”?

  För att göra det enkelt för mig: du slåss mot imaginära väderkvarnar, klumpar ihop alla som ens orkar diskutera något med dig till en enda motståndare.

  Jag ska inte säga vad jag tycker att en sån person är.

 • uncleBobSwe

  http://exilen.eu/showthread.php?6147-Har-du-frå

  Ni är varmt välkomna att diskutera sättet som nikke och den där ANONYMA fulbloggaren bedriver sin version av demokrati och yttrandefrihet. Jag ser det som ytterst kritisabelt att använda dessa metoder som så öppet promotas av Nikke Lindqvist. Han är ju för bövelen moderator på denna fulblogg! Medhjälp till politiskt sabotage och varumärkessnyltande? Det skall bli intressant att ta del av en kommande rättslig utredning.

 • http://deepedition.com deeped

  ”kritisabelt”? Ojojoj…

 • nikkelindqvist

  Det är en av de saker jag respekterar dig för Joakim, och jag tipsade igår en skribent som letade efter bra SD-profiler om dig på Twitter.

  Vart skickar jag intygen?

 • http://deepedition.com deeped

  Ska vi diskutera det i den där tråden? Du slänger ju ut dem som inte håller sig till ämnet där…

 • http://deepedition.com deeped

  Till UncleBobSwe. Dock är jag osäkerabel på om han förstår dem.

 • uncleBobSwe

  Håll dig till verkligheten, kompis. Jag är inte moderator på exilen.
  Hur var det nu? Blir det debatt eller letar du efter nödutgången?

 • http://deepedition.com deeped

  Kompis får du vara med någon annan. Jag gillar att diskutera men gör det helst i sammanhang där det finns en kontext. Till skillnad mot dig. Den där tråden handlade om frågor till partiledningen.

 • uncleBobSwe

  Vill du medverka i en seriös debatt så är du välkommen till tråden på exilen

  http://exilen.eu/showthread.php?6147-Har-du-frå

 • http://deepedition.com deeped

  För övrigt är det knappast att anse som politiskt sabotage och juryn verkar fortfarande vara ute när det gäller eventuellt varumärkesintrång och renommésnyltande. Du som reklamare (enligt uppgift från dig själv) borde väl veta vad saker heter?

 • http://deepedition.com deeped

  Jag har inget problem med anonymitet faktiskt. Jag tillhör dem som anser att det ska vara en rättighet: om vi börjar kräva att alla ska gå under något sorts ideellt maskeringsförbud så tystar man personer som faktiskt lever under hot. Det juridiska maskeringsförbudet är en fara för demokratin generellt.

 • uncleBobSwe

  @Kalle Anka!
  Så då lämnar ni kollektivt walk-over då alltså?

  Jag som trodde det fanns någon debattvilja i detta forum. Shit, jag drar till ett riktigt politiskt forum där man inte måste smälta in i ”mängden” för en seriös debatt. Man förstår att även om den goda föresatsen finns, så är det bara tomt prat och Sd-fobier. Boring!

  Men chansen finns fortfarande att ställa frågor om Sverigedemokraternas hanterande av SEO-frågan till Sven-Olof Sällström. (Googla) Det är en högst verklig person med inblick i sakernas tillstånd. Att tacka nej till ett så godhjärtat erbjudande måste ses som årets snöpligaste debattflykt.

  ”Fantastiskt att se hur de väljer bort debatten så fort det bränner till”

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Håller med dig i sak. Det jag vänder mig emot här är att Bob utför personangrepp och hot mot en namngiven person utan att själv träda fram. Det är OK att vara maskerad så länge debatten sköts inom de demokratiska spelreglerna men så fort man kliver utanför det regelverk som vi alla satt upp så bör man ta av sig masken. Men givetvis ska ingen avkrävas identifiering för att få medverka i en seriös debatt.

  /Peter Höjman

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Bäste Bob, bara för att man har ett jobb att sköta och inte kan hänga här och chatta med dig hela dagarna innebär det inte att man lämnar walk-over. Ibland måste man prioritera sådant som är viktigt i livet.

  Jag tycker att samtalet med dig är uppfriskande och utmamande. Tråkigt bara att du så starkt och aggresivt tar avstånd från alla som inte tycker som du. Det skapar ett spänt och tryckt debattklimat som inte gynnnar någon, allra minst SD. Sen måste jag undra vem det är som flyr debatten genom att hänvisa alla frågor till en tredje person som inte ens är med i samtalet här?

  /Peter Höjman

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Rätta en okunnig men finns det verkligen någonting som heter politiskt sabotage? Renomésnyltning kan jag gå med på men kräver inte det att man har ett gott renomé som någon annan försöker ta del/snylta på? I SD:s fall blir det nog isf lite svårt att hävda just renomésnyltning. Återstår då möjligtvis en fråga om varumärkesintrång. /Peter Höjman

 • uncleBobSwe

  Visst finns det sådant som ”politiskt sabotage”. Det kanske kommer att heta något annat i brottsbalken, när alla detaljer blir klart redovisade inför en domstol. Den utredningen ser jag fram emot för förhoppningsvis kommer ett stort, självbelåtet troll att spricka. Då lyfter man på stenarna och ser vem som dragit igång denna grisiga affär.

  Jag påstår inte mig vara ”expert”, vare sig på juridik eller SEO. Det vore onekligen förmätet. Det där ”hotet” är just en paralell jag drar till hur mr. Nikkei hade reagerat inför att själv utsättas för samma slags taskspelande.
  Han blev visst lite gramse på mig och därför drar jag nästa paralell:

  De som absolut vill veta min identitet kan hädanefter refera till mig som ”Göran Goebbels jr”. Sen kan vi bedöma bärigheten i det sk ”hotet”. Jättefyndigt med en serveretur rakt i nyllet på nikkei. Ett troll som han beter sig just på detta sätt och fabricerar ”korrespondens” för att undgå lagföring.
  Ett slags ”sockpuppet” att visa upp för att själv framstå som en reko kille.

  Naturligtvis skickade denne ”sockpuppet” ut ett nödrop med begäran om hjälp med sajten.
  Nikke kommer till undsättning och passar på att ge sig själv reklam som ”expert”. Smart? Snarare en lömsk och ohederlig agenda.

  http://www.internetsweden.se/trolldemokrati-pa-
  I denna dialog finns bara två VERKLIGA personer: Nikke och Peter, även om nikke försöker posera i skenet av den fiktiva ”Göran Goebbels” och väljer medvetet en annan argumentation för att dubbelspelet inte skall bli FÖR uppenbart. Visst är han skicklig på att Trolla?

  Men spåren han lämnar efter sig i kommentarsfälten bildar ett tydligt mönster: Han har ett sjukligt behov att agera åsiktpolis och försvarar sitt trollande med ”nazistargument” och billiga anklagelser som han aldrig styrker. Ett sådant exempel är att han PÅSTÅR att han anklagats för att vara kriminell:
  Dumt nog länkar han till källan för detta:
  http://bortkopplad.se/bloggo/2010/05/05/storsta

  ”Storstadstidningar i samarbete med kriminella”. Lyder rubriken.
  Naturligtvis skall Nikke stämma Bloggo för förtal om han känner sig utpekad.
  Så dum tror jag inte ens nikke är. Anklagelsen är befängd.
  Det vet han redan. Men han behöver tvätta bort sina synder och försöka trolla bort sin skuld.

  Nu förtydligade Bloggo att han i första hand avsåg hackerattacken, vars syfte var att rensa bort Sd från Googles topplista. Även de/den marodör som renomésnyltar på Sverigedemokraterna med landsdomänen som i stället är tyska .de, pekas ut

  Med tanke på vad nikkei medgivit är han bevisligen en av de kriminellas hantlangare.
  En nyttig idiot. Men jag personligen tvekar inte att ge honom en av huvudrollerna i hela denna smutsiga kampanj mot yttrandefriheten för ett politiskt parti.
  Så stäm mig då nikkei! Visa var skåpet skall stå!

  Jag tillhör den skara av människor som lever strikt efter devisen ”Öga för öga tand för tand” och varför inte ”svinhugg går igen”. Även medverkan till sådana svinhugg är motbjudande och simpelt taskspelande. Det är visst ett okänt resonemang.

  @ nikke: Googla på ”karma”, så kanske hönsen börjar värpa.
  Det borde varit en sedelärande historia för Nikke att läsa Peter Forsmans kritik, som jag delar i likhet med alla anhängare av rent spel: ”Jag anser att tillvägagångssättet är förkastligt och ett skitigt sätt att hantera meningsskiljaktigheter”.
  BRA FORMULERAT!

  Skillnaden mellan mig och Nikkei är att jag inte gjort allvar av mina paralleler. Du far efter spöken och jagar din egen skugga.

  Så vare sig det går att juridiskt bevisa eller inte att Nikke är upphovsman, delaktig eller insyltad i detta ”scam-projekt” så är han i mina ögon så pass medskyldig att hans ”förklaringar” och anklagelser om blivit utsatt för ”hot” ter sig helt löjeväckande.
  Så beter sig bara den skyldige när han träffas av skiten han kastat in i fläkten.

 • uncleBobSwe

  Peter Höjman: Ge ett exempel på vad du uppfattar som ”personangrepp och hot mot en namngiven person”. Naturligtvis kan du inte ta innehållet ur sitt sammanhang. Det är nybörjartaktik.

  Pasta gärna in meningarna före och efter ”hotet” Klarar du det?

 • http://deepedition.com deeped

  För att göra det enkelt: du är nog Landskronas sjukaste människa.
  För att göra det mer komplicerat: bevisa att Nikke skulle använda flera nicknames. I annat fall visar du precis vad du skriver i sista meningen: att du skiter i saker som rättssäkerhet och annat som grundlägger ett demokratiskt samhälle. Det är din lag som ska gälla. Du är som Judge Dredd.
  Vidare är det oerhört intressant att du i en tidigare diskussion försökte jiddra om den gyllene regeln och att alla borde leva efter den men nu plötsligt blir du gammaltestamentlig och kör ”öga för öga”-kortet. Problemet är helt enkelt att du visar a) din okunnighet när det gäller exegetik (det betyder lära om bibeln) b) du blir fullständigt inkonsekvent. Visserligen tror jag inte du bryr dig särdeles mycket om det men det ger onekligen en mycket splittrad bild och den som möjligen tidigare ansett dig vara en sansad och god representatn för SD borde, om de är vid sina sinnens fulla bruk och någorlunda intellektuellt redliga, inse att om de flesta SDare är som dig bör man nog passa sig.

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Bob, din argumentation börjar bli lite rörig och osammanhängande nu men det kanske är en medveten taktik? Varför kan man inte ta ett klart och tydligt utskrivet hot ur sitt sammanhang? Det är väl fortfarande ett klart och tydligt hot oavsett vad som sagts i meningen innan och meningen efter? ”Men jag känner lite folk som känner några andra som kan jävlas riktigt smutsigt med dig”.

  Demokratiska spelregler är de lagar och regler som vi alla i Sverige har att följa. Vem den där PP är och vad han har skaffat sig har jag ingen aning om?

  Här kommer meningen före hotet: ”Nu har jag varken tid, lust eller kunskap för att hacka skiten ur dina tråkiga nördsidor”.

  Här kommer meningen efter hotet: ”Kom nu inte och yra om ”hot” eller bristfälliga argument”.

  Jag vet vem Goebbels är men eftersom han var en nazistisk bödel och krigsförbrytare och är död sedan länge så fattar jag inte riktig heller hur han halkade in i denna diskussion. Gynnar det verkligen er sak att släpa in inom i debatten?

 • uncleBobSwe

  Cut the crap och gör dig inte dummare än du är. Om du läser hela satsen som innehåller tre meningar säger den: ”Nu har jag varken tid, lust eller kunskap för att hacka skiten ur dina tråkiga nördsidor”.

  Ergo:
  1. Jag kommer inte personligen hacka/sabotera/kapa nickes domän. VEM BRYR SIG?
  2: Jag ”känner till” vem som sysslar med sånt genom kontakter.
  3: Ditt och Nickes påstående att detta sammantaget skulle utgöra ett ”hot” ter sig bara fjantigt och är ett tydligt sätt att smita undan sakfrågan: ”Var finns den intellektuella hederligheten hos nätsnyltare?.

  Tvålar ni ALLTID in varandras ryggar i duschen?

  Att ”Göran Goebbels” låg bakom hela domänsnyltandet har du förstås missat?
  Att seriösa frågor om Sd-politik kan besvaras av en högt uppsatt partiföreträdare på exilens forum för svensk politik.
  Att ert SEO-sektens/PiratPartiets-kompisgäng inte VÅGAR ta reda på fakta om Sd när ni nu har chansen. Ganska fegt med tanke på den höga svansföringen
  Att snacket om ”att ta debatten med Sd” i ingressen, inte är annat än tomma ord och varm luft.
  Här är länken :

  http://exilen.eu/showthread.php?6147-Har-du-frå

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Stefan, jag uppskattar att du värderar min intelligens högre än debattnivån här :)

  Det är väl mottagaren som avgör om det som sägs uppfattas som ett hot eller inte, inte avsändaren?

  Nej, vi tvålar bara varandras ryggar när vi badar badkar.

  Ja, jag har missat att Göran Goebbels återuppstått från de döda för att smustkasta SD.

  Vad Piratpartiet vågar eller inte vågar kan jag inte uttala mig om då jag inte har en aning om vad de är, vad de står för och vilken inblandning de har i detta. Åsikterna som jag framför är mina högst privata och jag skulle aldrig för mitt liv ställa mig bakom ett enfrågepartie, oavsett om de är pirater, miljötomtar eller rassar.

  Lite anmärkningsvärt är det dock att du som partiföreträdare inte själv vill ta diskussionen där den uppstår utan hela tiden vill flytta den till en annan arena och överlåta den till andra personer i partiet. Det är väl att pipa? /P

 • uncleBobSwe

  Som jag kunde förutsäga med stor träffsäkerhet: En nonsensdebattör utan någonting vettigt att säga. Då blir det inte bättre än så här…… Du spelar dum för att du är rädd att få de svar du saknar.

  ”du som partiföreträdare” skrev du för att fortsätta ditt tramsande???? Jag är knappast ”företrädare” för Sd. Inte ”språkrör” eller ”talesman” heller.

  Däremot trodde jag att de flesta här inne var seriösa när de påstod sig vilja veta vad Sd-politik egentligen är. Men eftersom det påstås en massa osakligheter om Sd så kan vi väl fråga direkt till partiledningen? Det är ett väldigt storsint erbjudande för att vara riktat till små rädda skrävlare.

  http://exilen.eu/showthread.php?6147-Har-du-frå

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Och med det välformulerade svaret från uncleBobSwe a.k.a, som inte företräder SD genom att vara ordförande för SD Landskrona och ledamot i Kommunfullmäktige och Kommunstyrelsen, anser jag att den här diskussionen vara avslutad. Om du vill komma i kontakt med Bob finner du hans hemsida här http://sdlandskrona.blogspot.com/ och vill du veta mer om Sverigedemokraternas politik kan du läsa mer här: http://www.sverigedemokraterna.de.

  Tack till alla som varit med i samtalet. /Peter Höjman

 • Pingback: En exposé av mitt digitala liv (så här långt)

 • http://www.personligassistansnorrkoping.com/ Personlig assistans Norrköping

  Vilket jävla snack!

Previous post:

Next post: