Lär dig älska 80%

Lär dig att älska 80%

Jag försöker driva mitt företag som säljer arbetskläder enligt paretoprincipen dvs den klassiska 80-20 regeln. På 20% av tiden lyckas jag ofta skapa 80% av resultatet av något som jag vill göra eller åstadkomma för att driva företaget framåt. Sen återstår det alltid en finslipning dvs de sista 20% som gör det hela fulländat. Istället för att försöka göra klart de sista 20% av jobbet så skiter jag hellre i det för det kommer att ta 80% av tiden, tid som jag istället kan lägga på annat som är viktigare tex att sälja.

Så istället för att själv försöka göra klart de sista 20% försöker jag:

  1. bara strunta i de sista 20% för de kommer att lösa sig av sig självt. Och om det inte kan lösa sig av sig självt så kommer det förr eller senare att landa på mitt skivbord iaf och då får jag ta tag i det då.
  2. delegera uppgiften att fixa de sista 20% till en anställd istället. Denne kommer då att göra 80% av jobbet på 20% av sin tid och sen bli avbruten för att göra något annat. Men då kommer vi ändå att ha uppnått 96% av slutresultatet med bara 40% av arbetsinsatsen. Snacka om win!
  3. anlita en konsult som visserligen tar bra betalt för att göra klart jobbet men dennes kostnad är en ren investering i jämförelse med om jag själv skulle skulle ta av min entreprenörstid för göra jobbet klart. Det vore verkligen att slösa med pengar och slösa med pengar vill ingen sann företagare göra.

Perfektionism är entreprenörens värste fiende.  Acceptera att världen inte är fullkomlig, att du är inte fullkomlig och att din idé aldrig kommer aldrig att bli fullkomlig. Lär dig älska 80% istället och få någonting gjort.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: