Mina nomineringar till Nordic Ecommerce Awards 2012

Ehandelskärlek till alla nominerade 2012

Mina nomineringar och motiveringar till Nordic Ecommerce Awards 2012.

Anton Johansson

Årets Kunskapspridare. Jag tycker att priset som Årets kunskapsspridare inom ehandel 2012 ska gå till Anton Johansson a.k.a @agaton. Rösta på Anton här.

Utöver att själv vara ehandlare på Headler som säljer hörlurar och dessutom jobba heltid på Twingly reser Anton land och rike runt och sprider ehandelns evangelium genom sina uppskattade föreläsningar. Överallt där han drar fram följer en våg av glada tillrop och upprop ”nu är jag sugen på att starta ehandel”. Anton är en kunnig ehandlare och en sympatisk jordnära person som inte låtit framgångarna stiga honom åt huvudet utan som ödmjukt fortsätter dela med sig sina kunskaper och erfarenheter inom ehandel. Anton förtjänar därför priset som Årets Kunskapsspridare 2012!

Andreas Ehn

Årets Prestation. Jag tycker att priset som Årets prestation 2012 ska ges till Wrapp och Andreas Ehn a.k.a @ehn m.fl. Rösta på Wrapp här.

Just när vi trodde att det svenska musik- och teknikundret Spotify var det bästa våra duktiga entreprenörer och ingenjörer kunde prestera visade Daniel Ehn och hans kompanjoner hur fel vi hade. Wrapp är så genialt enkelt att man inte kan låta bli att ta sig för pannan och sucka ”varför kom inte jag på det själv”. Wrapp är en tjänst som alla förstår, alla har nytta av, som är skalbar globalt och som kommer att utveckla ehandeln inte bara i Sverige utan världen över. Wrapp förtjänar därför priset som Årets Prestation 2012!

Daniel Parsan

Årets Ehandlare. Jag tycker att priset som Årets ehandlare 2012 ska ges till Nattbutik och Daniel Parsan a.k.a @nattbutik. Rösta på Daniel här.

Daniel har med mod och nytänkande visat att det går att utveckla både begreppet handel och begreppet service. Med sin ehandelsbaserade nattbutik har han visat hur man man modern teknik och ett stort mått av entreprenörskap faktiskt kan utveckla en verksamhet som sett i stort sett likadan ut i över femtio år, att driva butik, till att bli något helt nytt. Nu väntar vi alla spänt på den dagen Nattbutik får bli paketombud. Snacka om revolution! Daniel förtjänar därför priset som Årets Ehandlare 2012!

Sebastian Siemiatkowski

Årets Leverantör. Jag tycker att priset som Årets leverantör 2012 ska gå till Klarna och Sebastian Siemiatkowski m.fl. Rösta på Klarna här.

Det är nog ingen underdrift att påstå att det finns få leverantörer som betytt så mycket för svensk ehandel som Klarna. Utan de tre unga, ambitösa handelshögskolestudenterna hade många av dagens framgångsrika ebutiker kanske aldrig blivit mer än ännu en startup. Inte bara erbjuder Klarna tjänster och service i väldsklass som underlättar och effektiviserar vardagen för tusentals ehandlare i Sverige utan snart kanske för hundratusentals ehandlare världen över. Bara att lyfta på hatten och gratulera till väl utfört arbete. Klarna förtjänar därför priset som Årets Leverantör 2012!

Vem har du nominerat och varför?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: