Tro på din idé och du kommer att lyckas

Har äntligen filmen The Social Network, historien om hur Facebook blev till, och jag inte låta bli att imponeras av Mark Zuckerbergs fokusering och tro på sin idé. 

I filmen blir han ständigt utsatt för synpunkter, råd, förslag osv på hur han ska förverkliga sin  idé om Facebook. Kompisarna tycker att han är galen. Hans affärspartner driver på för att utveckla företaget åt det håll som han tror är rätt. Kändisar försöker glida in på en räkmacka och styra upp verksamheten när det börjar rulla på.  Alla trycker på och vill vara med på ett eller annat sätt men MZ är stenhårt konsekvent, han tror på sin idé och håller fast vid den. Det är han som har skapat idén och det är han som har visionen oavsett hur mycket pengar alla andra säger sig kunna generera på hans idé. Väl medveten om att det är en filmatisering med den dramaturgin det kräver för att locka en biopublik och att filmen är gjord utan medverkan från de som är omtalade i filmen tror jag ända att en stor del av framgångssagan Facebook bygger just på att MZ vågade tro på sig själv och att han hade en vision, ett mål med sin idé.

Det är oerhört viktigt att man som skapare och entreprenör vågar tro på sig själv och sin idé,  i både med- och motvind. Visst ska man lyssna på andra och visst ska man våga ändra sig om det känns fel i magen men om det känns rätt i magen så håll fast vid det du tror på och driv det stenhårt framåt. Förvänta dig inte eller begär inte att din omgivning ska förstå din idé eller ens gilla den. Du har en vision om vad din idé ska uppnå, du har skapat den och ingen annan, hur gärna du eller de vill, kan förstå exakt din idé för de är inte du och de var inte med när du kläckte idéen!

Du är unik och din idé är unik. Våga hålla fast vid det och du kommer att lyckas.

 

Gillade du det här? Läs gärna mina bloggposter om ehandel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: