From the category archives:

Marknadsföring

Photo by gabry&rossy http://www.flickr.com/photos/45723740@N05

För inte alltför länge sedan handlade bra service om produktkvalitet, ett lågt pris, snabb leverans, bra öppettider och kunnig personal. Faktorer som inom många områden betraktades som vassa verktyg för konkurrens. Var du duktig på ett eller två av områdena kunde du få en uppskattande nick eller en tummen upp av en kund  och till slut ett klirr i kassalådan. I takt med globaliseringen, snabbrörligheten av varor, det enormt utökade utbudet och nätets fantastiska möjligheter till informationsinhämtning och jämförelser av både produkter och priser har dessa gamla konkurrensfaktorer förvandlats till hygienfaktorer. Idag förväntar sig kunden att du givetvis uppfyller alla dessa krav, det är en lägstanivå på ditt kunderbjudande och för att du ska vinna dennes hjärta och plånbok måste du erbjuda något mer – bra service!

Så vad är då bra service idag och vad det som skapar bra service? [Läs mer…]

{ 8 comments }

 

Gevalias nya kaffe ger en unken och inskränkt smak i munnen

Moonsoon storm, ”En kraftfull mörkrost präglad av naturens krafter. De starka vindarna som sveper över de gröna sluttningarna i Malabar på Indiens västkust ger Monsoon Storm dess intensiva och äventyrliga smak. Så här menar ni?

 

Så ursäkta Gevalia, men hur fan tänkte ni när ni döpte ert nya kaffe efter en väderföreteelse som drabbar tusentals människor varje år i områden där kaffet odlas, en väderföreteelse som sprider död och elande omkring sig? Hur kan man vilja associera sin produkt med något sådant?

Inte bara visar det på sällsynt dåligt omdöme utan det sprider också en omissigenkännlig stank av gammaldags kolonialism och en förlegad syn på utvecklingsländerna. Sånt kaffe vill iaf inte jag dricka!

 

Läs gärna mina bloggposter om ehandel.

{ 10 comments }

Stressad på väg mellan två möten om ehandel idag fångades min blick en annons på en stortavla. Kände igen en matprodukt som jag älskar och som jag äter ofta, tom varje dag, och rusade vidare.

Efter några meter var det något som högg till i varumärkesdelen av min hjärna. Det var något som inte stämde. Jag var tvungen att gå tillbaka och kolla. WTF?? Det var ju inte alls den produkten som jag tänkte på utan en helt annan. Jag hade ju sett…  [Läs mer…]

{ 7 comments }

På mässan Internetexpo i Stockholm igår sprang jag på det här företaget. Slogs av hur fel det kan bli av något som förmodligen lät rätt från början.

[Läs mer…]

{ 4 comments }

Små saker kan ibland göra stora saker för ett varumärke

Tweet När jag åkte med en taxibil från Taxikurir i Stockholm idag lade jag märke till den här skylten som satt klistad på insidan av alla passagerardörrarna och som jag aldrig sett förut.

Läs mer →

Klimatfrågan — en intressant fråga av ointresse för IKEA?

Tweet Den här posten handlar inte om ehandel. Har precis läst en intressant bok, sanningen om IKEA skriven av en kille som heter Johan Stenbo. Han har jobbat i över 20 år på IKEA bla som assistent till Ingvar så han bör ha koll verksamheten. Boken är ovanligt rak och tydlig och är på flera […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Läs mer →