From the monthly archives:

november 2010

Jag är absolut ingen e-handelsspecialist, varken utnämnd eller självutnämnd. Jag har inga universitetspoäng i datateknik (eller i något annat ämne heller)  Jag har inte gått någon ehandelsutbildning och jag kan ingenting om tekniken bakom ehandel som att skriva kod eller designa webbsidor men jag har arbetat konkret, hands on, med ehandel sedan år 2005. Jag är alltså helt självlärd inom ämnet. [Läs mer…]

{ 56 comments }

Intervju med Jonas Hombert om Jaycut och Entreprenörskap från en tweetup i regi av Christian Rudolf från Disruptive och Per Sahlqvist från Brandeye.

Myten om entreprenören är att han en är en ensam stark person som för flera år sedan fick en vision och nu med egen kraft, själv driver idéen från A till B mot en framgångsrik lansering. Sanningen är att det oftast är en grupp individer som kompletterar varandra, en grupp som förändras liksom affärsmodellen och att man ofta är väldigt nära att gå under innan man får ett genombrott.

Det finns tre gemensamma, kännetecknande drag för entreprenörer:

  1. Resistens mot beslutsparalysering. Personer som är entreprenörer börjar fatta beslut och tar sig framåt.
  2. Acceptans för felbeslut. Personer som är entreprenörer vågar göra fel. ”Gör jag bara 1/3 felsbeslut så är jag väldigt nöjd.”
  3. GSD- Get Shit Done. Entreprenörer snackar inte, de gör. ”Det är faktiskt bara att ta steget ut och pröva.”

Den eller de rekryteringskonsulter som kallat den här snubben för oanställningbar borde antingen sparka sig själva eller byta uppdragsgivare.

 

Gillade du det här? Läs gärna mina bloggposter om ehandel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 4 comments }