From the monthly archives:

mars 2011

För ungefär en månad sedan släppte Facebook en uppdaterad version av sitt kommentarssystem. Många har i förväg spekulerat i det skulle kunna bli ett hot mot tex disqus som är ett populärt verktyg för kommentarer på bloggar och webbsidor. Releasen har mottagits med blandade omdömen men jag tycker att många har missat den stora grejen nämligen att Facebooks nya kommentarssystem erbjuder en fantastisk möjlighet till utökad dialog och försäljning genom social shopping inom ehandel. [Läs mer…]

{ 3 comments }

 

Tisdag den 29/3-2011 händer det inom ehandel. Då träffas upp emot 100 personer från e-handelsverige för att under en dag prata e-handel, utbyta erfarenheter och spana in i framtiden. Vill du veta mer om #emeet läs här. Vill du anmäla dig så gör du det här.

Välkommen!

{ 0 comments }

När ett företag bestämmer sig för att satsa på sociala medier blir alla obotliga optimister. Oavsett vilka tjänster som väljs så råder det ingen tvekan att de kommer att ta världen med storm. Om det är en Facebook-sida som ska lanseras så kommer det att finnas tusentals ”Gillar” inom några månader, om inte veckor. På Twitter kommer det att ske en masstillströmning av följare och en blogg kommer att locka massor av kommentarer och inkommande länkar från andra bloggar och webbplatser.

För alla som har satt sig in i hur sociala medier fungerar är det uppenbart att det finns några saker som företag inte vill höra eftersom det riskerar att förstöra den goda stämningen.

[Läs mer…]

{ 5 comments }

 

Hittade en bra instruktionsvideo på entreprenörsbloggen Disruptive från Marcus Zacco, som driver Entreprenörsskola.se om hur du skriver läsvärda bloggposter.

Marcus har skapat en konkret process för hur du skapar en bloggpost som ökar kvalitetsnivån, ökar spridningen och förbättrar ditt personliga varumärke. Videon är sju minuter lång. Det viktigaste jag lärde mig var avsluta med ett call to action dvs att uppmana läsaren att göra något som att läs vidare, dela, kommentera etc. Det missar jag nog själv ganska ofta i mina bloggposter…

Marcus behöver hjälp med att sprida sitt budskap och marknadsföra sig. Om du vill hjälpa honom så skriv en bloggpost och länka in videon i den posten.

 

Gillade du det här? Läs gärna mina bloggposter om ehandel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 3 comments }