Ehandel – Häng med till Danmark del 6

I slutet av april hade jag förmånen att få vara med i panelen i ett webinar anordnat av Dibs för att berätta om hur jag etablerat min ehandel Protecty Arbetskläder i Danmark där vi säljer arbejdstøj til erhverv og privatpersoner. Dibs är en PSP (Payment Service Provider) som erbjuder enkla, säkra och oberoende betalningslösningar för ehandel. Under webinaret där över 100 personer deltog diskuterade vi olika betalningslösningar för dig som vill etablera ehandel i Danmark och Dibs delade med sig av många intressant fakta kring köpbeteende och betalning i Danmark. En sammanfattning av de viktigaste punkterna:

  • Kortbetalning av den absolut dominerande och mest efterfrågade betalningslösningen i Danmark.
  • Att erbjuda Dankort är en kritisk framgångsfaktor för att lyckas med sin ehandel i Danmark.
  • Det är bara i Nets i Danmark som erbjuder tjänsten med Dankort, inte Nets i Sverige
  • För att få ett avtal om betalning med Dankort och/eller direktbetalning via bank krävs att man har ett danskt bolag samt man deponerar ett belopp hos Nets eller banken motsvarande en viss del av den beräknade årsomsättningen som säkerhet.
  • Det är förbjudet enligt lag i Danmark att debitera kundens kort innan varan har skickats och de danska kunderna är oerhört snabba på höra av sig med kritiska frågor och synpunkter om varan inte levereras tillräckligt snabbt.
  • Med ett valutakonto i din svenska bank kan du spara stora kostnader för valutaväxling när du för över pengar från din danska verksamhet.
  • Att sälja mot faktura utan säkerhet tex genom att inte använda Klarna eller någon annan liknande fakturatjänst är en stor risk då systemen för att driva in pengar av kunder som inte betalar är betydligt sämre än i Sverige.
  • Det finns inget lagkrav i Danmark på att man måste erbjuda en dansk returadress däremot så måste man ha en dansk postadress för att kunna registrera ett bolag. Vi oss av City Call Center i Köpenhamn.

Om du bara vill se bilderna från seminariet så finns de här:

 

Andra inlägg i serien:

Häng med till Danmark del 5 – intervju om lanseringen

Häng med till Danmark del 4 – om bolagsregistrering

Häng med till Danmark del 3 – om dancard och danska kunder

Häng med till Danmark del 2 – uppstart och planering

Häng med till Danmark del 1 – varför Danmark?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: