Returservice och emballage är en viktig del av kundupplevelsen inom ehandel

Det kom en bok från Amazon. Kan inte låta bli att slås av hur duktiga de är på e-handel och kundservice på andra sida atlanten.  Hur många e-handlare i Sverige som påpekar för kunderna hur lätt det är att returnera en vara? Fantastiskt modigt och vilket bra sätt att skapa kundlojalitet och förtroende.

Och hur många av oss ehandlare är det som bryr sig om hur våra kunder uppfattar hur vi packade leveransen?

Jag tror att i takt med att marknaderna mognar och konkurrensen ökar kommer vi att se mer denna typ av kundservice även i Sverige. Frågan är vem som blir först och vem som blir bäst? Returservice och emballage är en viktig del av kundupplevelsen inom ehandel och den som är duktig på det kommer att vinna sina kunders hjärta och därigenom sina konkurrenters marknadsandelar.

Handen på hjärtat, hur ser du på returer och emballage i din ehandel?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!
 • Anonym

  Min sambo tömmer lagret hos H&M ibland och jag tycker deras returservice fungerar ganska så smärfritt. Du får dina kläder packade i påsar eller lådor beroende på vad det är, och en extra klisterlapp. Om du inte vill ha din vara så lägger du ner plagget i exakt samma påse du fick den i och klistrar returetiketten på. Sen lämnar du den på samma ställe du hämtade den på. De står dessutom alltid för returfrakten.

  Då ser man inte distanshandel längre som ett problem.

 • http://www.martinkiland.se/ Martin Kiland

  Tydligt och snyggt jobbat av Amazon! Än så länge har jag inte haft någon som velat returnera några strumpor. Men med mattorna sker det ju ibland. Har funderat ett tag på att skicka med en förtryckt fraktsedel från DHL som det bara är att klistra på samma emballage och lämna in på ombud/boka hämtning.

  Jag ser att du nu kör gratis returfrakt. Skickar du med färdiga retursedlar då?

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Yepp, numera skickar vi med en förbetald returfraktsedel så att kunden enkelt kan skicka tilbaka något om man önskar. Dock så är steget till att säga att ”returerna gärna om du vill” nog ganska stort :) /P

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  Låter perfekt. Det är så det ska funka. Min uppfattning som ehandlare är att det är viktigare med fri returfrakt än fri frakt om man inte kan erbjuda båda. Sen är det oxå viktigt hur man bemöter kunder som vill lämna tilbaka eller byta en vara. Där tycker jag att många kan bli bättre framför alt de stora företagen med egna kundtjänstavdelningar som hellre läser regelboken än lyssnar till kunden.

  Lycka till med ehandlandet och tipsa gärna din sambo om denna succébyxa som vi gärna skickar med full returrätt :) http://bit.ly/gQ4pc1 /Peter

 • Anonym

  Håller med dig och tror också att fri retur har större effekt än fri frakt. Men har inte logistikerna någon lösning så att man bara betalar först då någon skickar tillbaka något? Du skrev att du skickar med en förbetald retursedel nämligen.

 • http://www.nolingo.se/ nolingo

  OK, slarvigt uttryckt av mig :) För kunden upplevs returfraktsedeln som vi skickar med som förbetald men vi blir givetvis inte debiterade förrän den används. Jag tror att kunden uppskattar känslan av att det är gratis returfrakt även om man sen aldrig skickar tilbaka något. Tack för din kommentar. /Peter

Previous post:

Next post: